Gevel Boulevard Heuvelink komt mooi opgefrist uit de steigers

Deze 19e eeuwse monumentale ambachtsschool aan de Boulevard Heuvelink wordt samen met Klok Bouwontwikkeling getransformeerd naar een rijk woongebouw met lofts.

opZoom Architecten heeft voor deze transformatie het ontwerp gemaakt. Het concept gaat uit van de ruimtelijke kwaliteit van het gebouw. Deze kwaliteit zit in de overmaat in verdiepingshoogten met de hoge gevelpuien en de formele structuur van de ontsluitingsgang met lokalen en royale trappenhuizen. De loftwoningen behouden door de insteekverdieping en het sanitair-meubel deze kwaliteiten. De toegevoegde doorbraak van de 2e verdieping naar de monumentale kap versterkt dit principe.

De gevel wordt zoveel mogelijk gerespecteerd. Van binnenuit wordt de schil geïsoleerd en de bouwfysisch zwakke stalen kozijnen worden vervangen door geïsoleerde nieuwe kozijnen. Naast deze verbetering voegen we een nieuwe kraag toe aan het gebouw. Deze kraag is een nieuwe eigentijdse toevoeging die de nieuwe functie toont. Dit zijn de hekwerkjes, de balkonnetjes en de aangeheelde gevels aan de achterzijde. Ook hier halen we deel van de historie naar boven.

Op het achterterrein worden nieuwe appartementen gebouwd.

24-uurs service