Bosbadhal Emmeloord

Het nieuwe gebouw combineert de bestaande Bosbadhal met een grote nieuwe sporthal van 4½ zaaldeel, een tribune voor 300 personen met horecafunctie en samenhangende functies als kleedruimten en toestellenberging. Het hele complex voldoet aan de NOC-NSF eisen voor sportaccomodaties.

Het zwembad is in zijn huidige vorm blijven bestaan, maar is integraal onderdeel van het complex geworden. Samenbindend element voor al deze nieuwe functies is de nieuwe gebouwhoge centrale hal. De hoofdentree is aan de kop van deze hal gelegen en ontsluit alle functies, inclusief het zwembad.

De nieuwe sporthal moet een voorbeeldfunctie op het gebied van duurzaamheid gaan vervullen. Voor zowel de bouwkunde als de installaties geldt dat extra maatregelen noodzakelijk zijn. De basis vormt een zeer goed geïsoleerde schil. Minder transmissie betekent minder energieopwekking. De gevels zijn van houtskeletbouw-elementen met een vulling van vlasplaten. De buitenbekleding is van vezelcementplaat, een onderhoudsarm en duurzaam materiaal. In de vliesgevel van de zuidgevel, met kolommen van gelamineerd hout, zijn PV-cellen opgenomen die tegelijkertijd ook als zonwering dienen. De dakbedekking is wit van kleur en gemaakt uit plantaardige grondstoffen, waardoor het een veel lagere daktemperatuur oplevert. De beglazing van de houten kozijnen en vliesgevels bestaat uit triple beglazing.

_MG_0406

Wim Doppenberg

Wilt u meer informatie over dit project? Dan kunt u contact opnemen met Wim Doppenberg.

Stuur een email Of ga naar de contactpagina
24-uurs service