CLT Bouw

CLT Bouw

Cross Laminated Timber (CLT Bouw), ook wel kruislaagshout genoemd, is opgebouwd uit diverse lagen houten lamellen (planken) welke kruislings aan elkaar worden gelijmd tot constructieve houten platen.

 • Details

  CLT is leverbaar in verschillende diktes, breedtes tot 3,3 meter en lengtematen tot 16,5 meter. Het kan voor meerdere toepassingen worden ingezet, zoals constructieve doeleinden, maar ook voor constructief/esthetische doeleinden. CLT Bouw is geschikt voor constructieve hoogbouw, alleen prijstechnisch minder geschikt voor laagbouw. Tenzij bij de laagbouw de wanden in het zicht blijven en niet hoeven te worden afgewerkt.

 • Houtbouwsysteem

  Binnen het Draisma houtbouwsysteem worden CLT platen onder meer toegepast in liftschachten en vloeren van traphuizen. Draisma Houtbouw past CLT ook toe wanneer niet binnen ons gestandaardiseerde houtbouwsysteem wordt gebouwd.

 • CLT platen

  CLT platen kunnen worden toegepast als industriële platen of als zichtplaten. Wanneer CLT platen worden toegepast als zichtplaten dan worden bij de oppervlaktelamellen kwalitatief hoogwaardigere lamellen toegepast.

   

 • Het verwerken van CLT platen

  Verwerking

  CLT platen worden na het verlijmen bewerkt door CLT-bewerkingscentra. Deze CLT-bewerkingscentra bewerken alle CLT dak-, vloer- en wandplaten op de mm nauwkeurig, wat CLT een zeer veelzijdig inzetbaar en betrouwbaar bouwmateriaal in de uitvoering en planning maakt. Bewerkingen zijn bijvoorbeeld lengte en breedte, maar ook ronde sparingen, sponningen, centraaldozen, leidingsleuven, doorvoeren, etc. Ook het verwerken op de bouwplaats gebeurt veel nauwkeuriger dan met traditionele bouwcomponenten mogelijk is.

  Plaatsing/montage

  Plaatsing/montage van de CLT platen en houtskeletbouw elementen gebeurt op de bouwplaats met bouwkranen die veel lichter zijn dan het type kranen die nodig zijn voor het monteren of opperen van traditionele bouwmaterialen. Dat levert niet alleen het voordeel op van lichtere kranen, maar zorgt er ook voor dat de uitstoot van stikstof op de bouwplaats veel makkelijker kan worden gereduceerd.

   

  De toekomst van bouwen is hout!

Meer weten over de mogelijkheden van houtskeletbouw?

Bel of mail ons dan, we delen graag ons enthousiasme over houtbouw en denken graag mee.

Met Harry Knoors hebben we dé ultieme houtbouwspecialist in huis. Deze bevlogen vakidioot enthousiasmeert en leert ons alles over bouwen in hout.

Specialist houtbouw
Harry Knoors
Meer weten over houtskeletbouw? Neem contact op met Harry.

Samen bouwen aan iets bijzonders