duurzaam bouwbedrijf

CO2 prestatieladder

Bij Draisma Bouw vinden we het belangrijk om onze CO2-footprint te verkleinen.

We doen daar al veel voor, maar toch willen we net dat stapje extra zetten. Daarom zijn wij gestart met de CO2-prestatieladder.

Op het gebied van duurzaamheid is dit hét instrument van Nederland dat bedrijven en overheden helpt bij het reduceren van CO2 en van kosten. Binnen Draisma Bouw passen we dit organisatie breed toe in de bedrijfsvoering en in onze projecten. Dit CO2-managementsysteem zorgt ervoor dat we jaarlijks worden getoetst op onze ambities en op de verlaging van de CO2-uitstoot. Ook zijn we continue op zoek naar verbeteringen binnen ons bedrijf op dit gebied. Binnenkort hierover meer. Houd deze pagina dus in de gaten

 • CO2-prestatieladder

  Wij als Draisma vinden duurzaamheid belangrijk, daarom werken we nu met de CO2-Prestatieladder. Dit CO2-managementsysteem zorgt ervoor dat we jaarlijks worden getoetst op onze ambities, verlaging van CO2-uitstoot en continue op zoek zijn naar verbetering.

  De CO2-Prestatieladder is een CO2-managementsysteem dat bestaat uit 5 niveaus. Tot en met niveau 3 gaat een organisatie aan de slag met de uitstoot van de eigen organisatie (en alle projecten). Vanaf niveau 4 en 5 wordt er ook werk gemaakt van de CO2-uitstoot in de keten en sector. Een gecertificeerde organisatie voldoet op een bepaald niveau (en alle onderliggende niveaus) aan de eisen van de CO2-Prestatieladder. Deze eisen komen voort uit vier invalshoeken:

   • Inzicht: Het bepalen van de energiestromen en de CO2-footprint;
   • Reductie: het ontwikkelen van ambitieuze doelstellingen voor CO2-reductie;
   • Transparantie: Structurele communicatie over het CO2-beleid;
   • Participatie: Deelname aan initiatieven in de sector op het gebied van CO2-reductie.

  Lees meer over de CO2-prestatieladder op de website van SKAO

 • Ons energiebeleid

  In 2021-1 is Draisma begonnen met het in kaart brengen van de CO2-footprint met als achterliggend doel om deze te reduceren. De reductie wordt gerealiseerd door middel van het reductiesysteem conform CO2-Prestatieladder 3.1.

  In de documenten ‘communicatiebericht’ hieronder komen per jaar de onderdelen inzicht, reductie, communicatie en deelname aan initiatieven naar voren.

 • Documenten

Samen bouwen aan iets bijzonders