De Boulevard: eigentijds wonen in voormalige ambachtsschool

De transformatie van de voormalige ambachtsschool aan Boulevard Heuvelink in Arnhem is afgerond. KlokGroep en Draisma realiseerden samen 40 unieke lofts in dit monumentale pand.

De voormalige ambachtsschool aan de Boulevard Heuvelink werd gebouwd in 1895. Inmiddels heeft het pand van binnen een ware metamorfose ondergaan. Maar de markante herkenningspunten, die herinneren aan vervlogen tijden, zijn nog steeds aanwezig. Waar vroeger klaslokalen waren, vind je nu stijlvolle, duurzaam gebouwde lofts die voldoen aan de eisen van deze tijd, maar tegelijkertijd de herinnering aan de school levend houden. Grote raampartijen van de 40 lofts doen modern industrieel aan en variëren in grootte van 50 tot 139 m2 woonoppervlak. Ze zijn verschillend ingedeeld, maar veelal voorzien van grote raampartijen, hoge plafonds en een nis die kan dienen als studiehoek.

Het merendeel van de lofts heeft een trap naar een 2 meter hoger gelegen slaapgedeelte (entresol). Het afwerkingsniveau is hoog. Zo is iedere loft voorzien van een moderne keuken met inbouwapparatuur – soms ook met een kookeiland – en een luxe badkamer met praktische inloopdouche. Daarnaast telt elke loft een woonkamer en een slaapkamer. Dit maakt deze woningen ideaal voor singles en stellen.

 

 

24-uurs service