houtskeletbouw

Houtskeletbouw

Houtskeletbouw is een van de houtbouwsystemen die wij graag toepassen als constructieonderdeel binnen onze constructies. Het slim toepassen van de juiste materialen of systemen op de juiste plek in een constructie draagt bij aan de gewenste optimalisatie van een project.

 • Gevelelementen

  Houtskeletbouw elementen laten zich goed en eenvoudig isoleren met hoge isolatiewaardes waardoor het geschikt is voor gevelelementen en hier ook voornamelijk wordt toegepast. Doordat de houtskeletbouw wanden goed te prefabriceren zijn tot en met de gevelafwerking aan toe, wordt het mogelijk gemaakt om op een nog hoger niveau te prefabriceren. Dit zorgt voor kostenbesparing en verhoging van kwaliteit.
  Uiteindelijk verandert het houtskeletbouwonderdeel tot een complete wandconstructie om snel te verwerken op de bouwplaats en de procestijd te verkorten.

   

   

 • Binnenwanden en vloerconstructies

  Naast dat houtskeletbouw zich goed leent voor gevelelementen is het ook geschikt om toe te passen als geprefabriceerde binnenwanden of als vloerconstructies. Ook voor deze toepassingen geldt dat deze wijze van construeren en bouwen bijdraagt aan een verhoging van de kwaliteit en het verlagen van de bouwkosten.

 • Isoleren

  Het isoleren van houtskeletbouwelementen kan op diverse manieren. Van de traditionele glas- en steenwol isolatie tot de natuurlijke en duurzame isolatiematerialen. De toepassing van deze isolatiematerialen zijn afhankelijk van het toepassingsgebied en eisen ten aanzien van instandhouding van gebouwen bij brand en de weerstand tegen brandoverslag en branddoorslag.

   

  De toekomst van bouwen is hout!

Meer weten over de mogelijkheden van houtskeletbouw?

Bel of mail ons dan, we delen graag ons enthousiasme over houtbouw en denken graag mee.

Met Harry Knoors hebben we dé ultieme houtbouwspecialist in huis. Deze bevlogen vakidioot enthousiasmeert en leert ons alles over bouwen in hout.

Specialist houtbouw
Harry Knoors
Meer weten over houtskeletbouw? Neem contact op met Harry.

Samen bouwen aan iets bijzonders