Markthal in Apeldoorn

Een indrukwekkend project in houtbouw

De Markthal, gelegen in het centrum van Apeldoorn, is een prachtig voorbeeld van het vakmanschap van Draisma Houtbouw. Deze imposante houten constructie, voornamelijk opgetrokken uit Vuren en Lariks, benadrukt de veelzijdigheid van houtbouw, niet alleen in reguliere woningbouw maar ook in grootschalige projecten. Foto’s: Rob Voss en Vedar Cventanovic.

  • Innovatieve technologie en samenwerking

    De Markthal is niet zomaar een project; het is een opvallende constructie die volledig in 3D is ge├źngineerd vanuit de 2D-tekeningen van de architect. Het esthetisch ontwerp is van de hand van West 8 Architecten, waarna Draisma Houtbouw, in samenwerking met Heko Spanten, het ontwerp van de te bouwen constructie heeft gerealiseerd. Dankzij innovatieve software heeft Draisma Houtbouw dit project tot in de kleinste details geoptimaliseerd.

  • Duurzaamheid in de praktijk

    De keuze voor Lariks, met zijn natuurlijke weerstand tegen rot, voor de delen aan het maaiveld, benadrukt de duurzaamheidsinspanningen van Draisma Houtbouw. Deze Markthal is niet alleen een technisch hoogstandje, maar ook een prachtig voorbeeld van wat er mogelijk is met hout, zowel op architectonisch als esthetisch vlak, met aanzienlijk minder impact op het milieu.

  • Verduurzaming traditionele bouw

    De opgedane inzichten in duurzame houtbouw worden niet alleen toegepast bij Draisma Houtbouw, maar ook in de traditionele bouwactiviteiten van Draisma Bouw. Dit opent nieuwe mogelijkheden, zowel op het gebied van procesoptimalisatie als in de keuze van bouwmaterialen en -componenten.

Samen bouwen aan iets bijzonders