NewTechPark

Draisma Bouw is lid van de vereniging NewTechPark. Dit is een samenwerkingsverband tussen de Gemeente Apeldoorn, het Onderwijs en het bedrijfsleven. De vereniging probeert zoveel mogelijk (jonge) mensen uit Apeldoorn te inspireren om voor techniek, of een opleiding in de techniek te kiezen. Met een altijd actueel en uitdagend programma van activiteiten en samen met slim onderwijs, actieve leden uit de maakindustrie, techniek en IT komt alles samen op een gave plek op de Zwitsal in Apeldoorn.  Maar ook met meerdere satellieten binnen heel Apeldoorn.

 • Bijdrage Draisma Bouw

  Met het toenemende tekort aan technici in het algemeen en goede vakkrachten in de bouw in het bijzonder, onderkent Draisma het belang van NewTechPark en wil daar ook een actieve bijdrage aan leveren.

  Dit doet Draisma door het (mede) organiseren van de actiedag “techniek Tastbaar” op 8 oktober jl. bijvoorbeeld (voorheen “week van de techniek”). Waar we nieuwe ontwikkelingen in de bouw lieten zien, zoals demontabel bouwen, toepassen van virtual reality en het gebruik van drones. Maar ook door het geven van gastlessen aan leerlingen en docenten in het (VMBO-) onderwijs en het ter beschikking stellen van stages en praktijksessies op ons bedrijf.

 • Leeromgeving

  Met de introductie van “levende opdrachten” wil NewTechPark een leeromgeving realiseren die de werkelijkheid zo dicht mogelijk benaderd. Met de inzet van onze vaklieden, leermeesters en of andere collega’s kunnen we een bijdrage leveren aan het geven van realistisch praktijk onderwijs en bieden we de studenten een kijkje in de “echte” wereld van ons vak.

 • Mede bestuurslid

  Tenslotte is Draisma als mede bestuurslid van de vereniging altijd nauw betrokken bij nieuwe ontwikkelingen en proberen we samen met de gemeente, het onderwijs en andere bedrijven steeds nieuwe, uitdagende projecten op te zetten om mensen te interesseren voor ons vak.

Adjunct Directeur
Kees van Buuren
Meer weten over de actieve bijdrage van Draisma aan NewTechPark? Neem dan contact op met Kees

Samen bouwen aan iets bijzonders