Over Draisma

Historie

Het was in de jaren vlak voor de oorlog dat aannemer Thomas Draisma uit Makkum meedeed aan een aanbesteding voor de Koning Willem III Kazerne in Apeldoorn.

Hij had in zijn achterhoofd dat hij een mooi werk binnen wilde halen waar hij zijn zoon, Wiepke Draisma, verantwoordelijk voor kon maken zodat deze niet zou emigreren naar het buitenland. De broer van Wiepke, Gerrit Draisma bleef in Makkum. Wiepke vestigde zich in Apeldoorn en bouwde de gigantische kazerne samen met een aantal medewerkers uit Friesland en met veel jongens uit Apeldoorn die zich bij bosjes aanmeldden om mee te werken. Veel werkgelegenheid was er namelijk niet in die tijd.

Tijdens de oorlog was er nagenoeg geen aannemerswerk. Wiepke Draisma bewaarde alle steigermateriaal en andere bouwmaterialen aan de Jachtlaan en pakte de werkzaamheden na de oorlog weer op. In de tussentijd waren vier kinderen geboren waarvan Thomas Draisma er één was. Al vanaf zijn peutertijd was duidelijk dat het de bedoeling was dat hij als oudste zoon de zaak over zou nemen. Het bedrijf dat toen nog Gebroeders Draisma heette splitste in 1963 naar Aannemersbedrijf Draisma in Apeldoorn en een apart aannemersbedrijf in Friesland (later Dijkstra Draisma).

In Apeldoorn is Draisma jaren gevestigd geweest aan de Jachtlaan 278, waar eerst een werkplaats en later een kantoor achter het woonhuis werd gebouwd. Door de enorme groei werd deze locatie te klein en is in 1995 het huidige kantoor aan de Paramariboweg gebouwd. Thomas (Tom) Draisma heeft het bedrijf in 1997 verkocht aan het toenmalige management. In 2005 heeft Thomas Draisma weer een minderheidsbelang verworven en was hij samen met Rob Rutten eigenaar van het bedrijf. Sinds 2020 is de familie Draisma weer 100% eigenaar van Aannemingsbedrijf Draisma

Heden en toekomst

Ondanks de groei die Draisma heeft doorgemaakt naar een bedrijf met ca. 100 medewerkers proeft u bij ons nog steeds de sfeer van een familiebedrijf. Wij koesteren onze medewerkers en opdrachtgevers en steunen vele initiatieven op het gebied van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen en Duurzaamheid. We proberen de jeugd te enthousiasmeren voor techniek en zijn al jaren hoofdsponsor van het volleybalteam Draisma Dynamo.

Op het gebied van digitalisering lopen wij met name bij onze afdeling Renovatie en Onderhoud voorop bij het registreren en plannen van de (spoed)werkzaamheden. Onze onderhoudsspecialisten én onze opdrachtgevers kunnen meekijken in ons systeem waardoor alles overzichtelijk en transparant is.

Ook in de nieuwbouw maken wij steeds meer gebruik van 3D technieken en BIM. Dit doen wij SAMEN met onze partners in het bouwproces om ook hier open en transparant te communiceren.

  • Afspraken nakomen – Open communicatie – Transparantie – Samenwerken

 

24-uurs service