Bloemendal

Bloemendal

Woonzorgcentrum

Revitalisatie

Wij mogen Bloemendal klaarmaken voor de toekomst. Een toekomst waarin we minder energie verbruiken, mensen elkaar kunnen ontmoeten, iedereen kan samenwerken en er ontstaat een betere verbinding met de wijk. Zo wordt de Bloemendal gezamenlijk beter gemaakt.

 • Werkzaamheden

  Wat gaat er gebeuren

  • Wij gaan 92 nieuwe zorgeenheden realiseren binnen de bestaande casco van de Parkvleugel voor zorgpartij Solis, Parabool en Dimence. De bestaande eenheden krijgen upgrading zowel aan de buitenzijde en de binnenzijde. Op de 2e, 3e, 4e en 5e etage gaan wij twee bestaande eenheden samenvoegen tot één groot 2 kamer appartement. Verder gaan wij de gehele buitengevel isoleren inclusief het dak en er worden zonnepanelen geplaatst op het dak van de parkvleugel.
  • De gehele maatschappelijke plint krijgt een nieuwe indeling zodat wonen en zorg elkaar kunnen ontmoeten en samenwerken.
  • Bloemendal krijgt een nieuwe entree en een ontmoetingsruimte voor de bewoners waardoor een logische verbinding ontstaat met het in 2015 vernieuwde winkelcentrum Borgele.
  • De bestaande tuin wordt heringericht en er komen meer parkeerplaatsen
  • Verder is er veel aandacht besteed aan de veiligheid van de algemene ruimtes
  • De entree van de lift gaan wij wijzigen waardoor deze duidelijk zichtbaar wordt vanuit de entree
  • Er komen meer parkeerplaatsen.
  • Er komt op bijna elke etage een aparte brandveilige scootmobielruimte.

  Entree

  De nieuwe entree geeft straks een gevoel van welkom. Het is open, warm, overzichtelijk en omgeven door groen. De groene oase (binnentuin) gaan wij betrekken bij het hoofdgebouw. Dit zorgt voor een fijn buiten gevoel. De fietsen kunnen straks onder een luifel worden gestald en er zullen genoeg extra punten zijn voor het opladen van elektrische fietsen.

  Ontmoetingsruimte

  De bewoners van de 84 laagbouwwoningen kunnen straks via een droogloop naar de ontmoetingsplek in het hoofdgebouw. Dit wordt een nieuwe ontmoetingsruimte welke geschikt is voor allerlei activiteiten. Het idee is ook dat de medewerkers van de kantoren en de dagbesteding gaan lunchen in de ontmoetingsruimte zodat er bedrijvigheid ontstaat. De dagbesteding en kantoren krijgen wel hun eigen entree (de voormalige hoofdentree).

 • Details

  Opdrachtgever: Woonzorg Nederland

‘De door ons gerealiseerde werken kenmerken zich door technische uitdagingen en maatwerk'

Unitleider nieuwbouw & revitalisatie
Hans Mulderij
Meer weten over dit project? Neem dan contact op met Hans

Samen bouwen aan iets bijzonders