bosbadhal

bosbadhal

Sportcomplex

Nieuwbouw

De Bosbadhal is een sportcomplex in Emmeloord. Het nieuwe gebouw combineert de bestaande Bosbadhal met een grote nieuwe sporthal van 4,5 zaaldeel, een tribune voor 300 personen met horecafunctie en samenhangende functies als kleedruimten en toestellenberging. Het hele complex voldoet aan de NOC-NSF eisen voor sportaccommodaties.

 • Functie

  Het zwembad is in zijn huidige vorm blijven bestaan, maar is integraal onderdeel van het complex geworden. Samenbindend element voor al deze nieuwe functies is de nieuwe gebouwhoge centrale hal. De hoofdentree is aan de kop van deze hal gelegen en maakt alle functies toegankelijk, inclusief zwembad.

  De nieuwe sporthal moet een voorbeeldfunctie op het gebied van duurzaamheid gaan vervullen. voor zowel de bouwkunde als de installaties geldt dat extra maatregelen noodzakelijk zijn. De basis vormt een zeer goed geïsoleerde schil. Minder transmissie betekent minder energieopwekking. De gevels zijn van houtskeletbouw-elementen met een vulling van vlasplaten. De buitenbekleding is van vezelcementplaat, een onderhoudsarm en duurzaam materiaal. In de vliesgevel met kolommen van gelamineerd hout zijn PV-cellen opgenomen die tegelijkertijd ook als zonwering dienen. De dakbedekking is wit van kleur en gemaakt uit plantaardige grondstoffen, waardoor het een veel lagere daktemperatuur oplevert.  De beglazing van de houten kozijnen en vliesgevels bestaat uit triple beglazing.

 • Details

  Opdrachtgever: Gemeente Noordoostpolder
  Architect: Atelier PRO Architecten te Den Haag
  Constructeur: Jansen Wesselink BV te Drachten

‘De door ons gerealiseerde werken kenmerken zich door technische uitdagingen en maatwerk'

Unitleider nieuwbouw & revitalisatie
Hans Mulderij
Meer weten over dit project? Neem dan contact op met Hans

Samen bouwen aan iets bijzonders