Carolinahoeve

Carolinahoeve

De Steeg

Restauratie

De Carolinahoeve, gelegen nabij het Nationaal Park de Veluwewoom, heeft een metamorfose ondergaan en wij hebben de restauratie mogen doen. Na een lange verbouwing is de Carolinahoeve weer geopend!

 

 • Werkzaamheden

  Het gaat om een inpandige verbouwing aan het casco en een voormalige boerderij met een stal. Het pand heeft ruim 42 jaar dienst gedaan als Pannenkoekenhuis. De voormalige boerderij is nu in gebruik als restaurant en het voorhuis is een gastenverblijf. De voormalige stal is in gebruik als feestzaaltje, berging en toiletten voor het terras. Een presentatieruimte over het natuurgebied is toegevoegd in de berging.

 • Circulairiteit

  Door gebruik te maken van uitkomende materialen, die weer zijn hergebruikt (zoals balklagen en schrootjes), is er bijgedragen aan een circulaire economie. Daarnaast is er Isovlas isolatie toegepast. Dit zijn materialen uit herwinbare natuurproducten, welke CO2 uit de atmosfeer haalt en opslaat, en deze zijn recyclebaar.  Het karakter van het pand is gehandhaafd. De kozijnen zijn in onze eigen timmerfabriek gemaakt.

 • Details

  Opdrachtgever: Natuurmonumenten
  Oplevering: 2021

Liefde voor het ambacht, passie voor het vak

Unitleider restauratie
Robert van de Pol
Meer weten over dit project? Neem dan contact op met Robert

Samen bouwen aan iets bijzonders