CNME Het Groene Huis Amersfoort

Het CNME (Centrum Natuur en Milieu Educatie), genaamd “Het Groene Huis” in het park Schothorst in Amersfoort is een publiek gebouw gericht op de educatie van basisschoolleerlingen uit Amersfoort op het gebied van milieu en duurzaamheid.

Vanuit het centrum wordt ook een groot aantal activiteiten georganiseerd om natuur- en milieuthema’s bij een breed publiek onder de aandacht te brengen. In het gebouw bevinden zich ontvangst- en tentoonstellingsruimten, leslokalen, bibliotheek en werkruimtes van de medewerkers en vrijwilligers van het CNME.

Vanzelfsprekend is het ook een zeer duurzaam gebouw, zo zijn alle gevels en daken bekleed met Accoya latten in diverse breedtes en:

  • Gebouwd volgens de Passief Huis principes
  • GPR score van 9 op het gebied van duurzaamheid
  • Luchtdicht bouwen

Daarnaast zijn zeer hoge Rc waarden toegepast:

  • Daken: 6.0 m2K/W
  • Wanden: 6.0 m2K/W
  • Vloeren: 6.0 m2K/W

De gevels en daken zijn bekleed met Accoya hout. In dit project is beuken toegepast welke middels een azijnbehandeling is verduurzaamd.

_MG_0398

Ab Bosveld

Wilt u meer weten over dit project? Dan kunt u contact opnemen met Ab Bosveld.

Stuur een email Of ga naar de contactpagina
24-uurs service