CNME

CNME

Het groene huis Amersfoort

Centrum Natuur en Milieu Educatie
Park Schothorst
Publiek gebouw
Duurzaam

Nieuwbouw

Het CNME (Centrum Natuur en Milieu Educatie), ook wel ‘Het Groene Huis’ genoemd, staat in het park Schothorst in Amersfoort. Het is een publiek gebouw ingericht op de educatie van bassischoolleerlingen uit Amersfoort op het gebied van milieu en duurzaamheid

 

  • Functie en duurzaamheid

    Vanuit het centrum worden veel activiteiten georganiseerd om natuur- en milieu thema’s bij een breed publiek onder de aandacht te brengen. In het gebouw bevinden zich:

    • Ontvangst- en tentoonstellingsruimten,
    • Leslokalen
    • Bibliotheek
    • Werkruimtes van de medewerkers en vrijwilligers van het CNME

    Het is een duurzaam gebouw. Het gebouw is gebouwd volgens de Passief Huis principes, het is luchtdicht gebouwd en heeft een GPR score van 9 op het gebied van duurzaamheid.

    Daarnaast zijn zeer hoge Rc waarden toegepast:

    • Daken: 3.0 m2K/W
    • Wanden: 6.0 m2K/W
    • Vloeren: 6.0 m2K/W

    Alle gevels en daken zijn bekleed met Accoya hout in verschillende breedtes. Er is beuken toegepast welke middels een azijnbehandeling is verduurzaamd.

  • Details

    Opdrachtgever: Gemeente Amersfoort
    Architect: Ornix

     

     

‘De door ons gerealiseerde werken kenmerken zich door technische uitdagingen en maatwerk'

Unitleider nieuwbouw & revitalisatie
Hans Mulderij
Meer weten over dit project? Neem dan contact op met Hans

Door het persoonlijke contact en de betrokkenheid van een familiebedrijf geven wij elk project de aandacht waarmee wij samen tot het beste resultaat komen