De Cantharel

De Cantharel

Van der Valk Hotel

79 hotelsuites
Souterrain met vergaderruimten
Congrescentrum
Trendy ontvangstruimtes

Renovatie

De Cantharel (Van der Valk Hotel) is uitgebreid met 79 hotelsuites, een souterrain met vergaderruimten en een congrescentrum. Dit centrum is voorzien van 5 multifunctionele vergaderzalen bestaande uit een auditorium met een capaciteit tot 330 zitplaatsen en 4 zalen met een capaciteit van 2 tot 40 personen. Grenzend aan de zalen zijn trendy ontvangstruimtes gesitueerd. Bij de hotelkamer is ook een wellnessruimte voor de hotelgasten toegevoegd.

  • Constructie

    De hoofddraagconstructie bestaat uit een betonskelet van breedplaatvloeren, hollewandsysteem en in het werk gestorte beton. De constructieve wanden staan 9 meter uit elkaar. Waar de kamers 4,5 meter breed zijn is tussen de betonwanden in het midden van de overspanning een niet dragende kalkzandsteenwand geplaatst. De schuine kap is een geprefabriceerde houten kap.

    Het hotel is tijdens de verbouwing in gebruik gebleven.

  • Details

    Opdrachtgever: Van der Valk Hotel de Cantharel
    Constructeur: Lucassen Bouwconstructies BV te Hengelo
    Hoofdaannemer: Draisma Bouw (Draisma bouw had ook de coördinatie over de E en W- installaties)
    Bouwtijd: 12 maanden
    Bouwvorm: Bouwteam

'Wij bouwen door tot het staat als een huis en is afgewerkt als een paleis'

Unitleider renovatie & verbouw
Eric Nijkamp
Meer weten over dit project? Neem dan contact op met Eric

Door het persoonlijke contact en de betrokkenheid van een familiebedrijf geven wij elk project de aandacht waarmee wij samen tot het beste resultaat komen