De Vier Dorpen

Vernieuwing

Zorg & wonen

Zorggebouw de Vier Dorpen in Beekbergen is verouderd, waardoor het gebouw toe is aan modernisering. Dit is noodzakelijk om er ook in de toekomst voor te zorgen dat de bewoners er goed kunnen blijven wonen.

 • Plannen

  De Vier Dorpen bestaat uit 3 onderdelen. Het zorggebouw en 2 blokken met aanleunwoningen. Het hoofdgebouw gaan wij gerenoveerd en de aanleunwoningen blijven ongewijzigd. De woningen worden samengevoegd tot zelfstandige 2- en 3-kamerwoningen. Alle woningen hebben minimaal 2 kamers en een eigen keuken en badkamer. In de sociale huurwoningen gaan wij duurzaamheidsmaatregelen toepassen, zoals aanpassingen van de CV installatie. Dit om het comfort te verbeteren maar ook om rekening te houden met de woonlasten voor de bewoners.

  Buitenkant

  Naast de binnenkant wordt ook de buitenkant aangepakt. Wij gaan de gevel verfraaien, het balkon verdiepen naar 1,5 m (zodat de bewoners prettig buiten kunnen zitten) en de balkonhekken vervangen door transparante panelen. De ontmoetingsruimte ‘De Deel’ wordt opnieuw ingericht. De invulling hiervan gaan we samen met de bewoners, de buurt, Zorggroep Apeldoorn en organisaties bepalen.

  Tijdelijk verhuizen

  De huidige bewoners zullen tijdelijk verhuizen naar een andere locatie: bungalowpark Droomparken. Hier krijgen ze alle zorg van de medewerkers die nu ook werkzaam zijn op de Vier Dorpen. Bij terugkeer krijgen alle bewoners een eigen huurcontract en behouden ze de zorg van de Zorggroep Apeldoorn. Zorggroep Apeldoorn zal dus de zorg ook in het nieuwe gebouw blijven verzorgen. De bewoners kunnen dus straks ook verhuizen naar een vrijkomende aanleunwoning en daarbij de zorg van de Zorggroep behouden.

  Voor meer informatie over dit project, bekijk de website over de vernieuwing van De Vier Dorpen

 • Details

  Opdrachtgever: Habion
  Bouwvorm: Ketensamenwerking
  Oplevering: augustus 2022

‘Wij vinden het geweldig om te renoveren en te transformeren. Dat het voor ouderen in de zorg is geeft een extra voldoening'.

Unitleider zorg & wonen
Aljan Schut
Meer weten over dit project? Neem dan contact op met Aljan

Samen bouwen aan iets bijzonders