Dépôt Zuid

Oud-Zuid Amsterdam

Nieuwbouw

Dépôt Zuid is te vinden in het hartje van Amsterdam Oud-Zuid. Vroeger werd dit pand gebruik als kantoor en magazijn. Later werd het onder andere gebruikt als kunstopslag van het Rijksmuseum. Het is van origine een vrijstaand gebouw, waar later bijgebouwen bij aan zijn gekomen om het gebouw aan te sluiten op de rest van de bebouwing in de straat. Wij gaan de bijgebouwde delen slopen, waardoor wij aan de zuidgevel tuinen en terrassen kunnen realiseren. De wanden zullen worden gestabiliseerd, waarna de gehele binnen-constructie wordt verwijderd. Wij gaan het pand vanuit de binnenkant weer opbouwen.

 • Plannen

  Dit mooie historische gebouw gaan wij transformeren naar 18 grote, loftachtige woningen inclusief lift en parkeergarage. De buitenzijde blijft in zijn geheel behouden. Deze woningen worden onderverdeeld in Townhouses, appartementen en penthouses. De architectuur blijft behouden terwijl de luxueuze appartementen heerlijk licht en ruim worden. Het nieuwe ontwerp zorgt er voor dat in de woningen optimaal daglicht binnenkomt.

  De woningen

  In de Townhouses komt een glazen achtergevel van de vloer tot het plafond. Deze Townhouses zijn ca. 320-390 m2 met een 5,5 meter hoge living en tuin op het zuidwesten. Er is een lichthof ontworpen voor extra daglicht in de middenwoningen. Dit verbindt de living met de andere ruimtes. Als bonus zullen de toekomstige bewoners genieten van een geweldige buitenruimte. Hierdoor voldoet elk appartement aan de huidige woonwensen die je mag verwachten bij deze eigentijdse appartementen.

  Overig

  De garage onder het gebouw is te bereiken met een autolift, er is een gemeenschappelijke fietsenstalling en iedere woning krijgt een eigen berging
  Voor meer informatie kijk op de site van Dépôt-Zuid.

 • Details

  Architect: &PRAST&HOOFT

‘De door ons gerealiseerde werken kenmerken zich door technische uitdagingen en maatwerk'

Unitleider nieuwbouw & revitalisatie
Hans Mulderij
Meer weten over dit project? Neem dan contact op met Hans

Samen bouwen aan iets bijzonders