Huis Assendorp

Huis Assendorp

Een levendige woongemeenschap

Zorg & wonen

Huis Assendorp is opgezet en ingericht in samenspraak met bewoners. Een open, levendige woongemeenschap. Hier draait alles om vrijheid, eigenwaarde, zelfstandigheid en wederkerigheid. Waar je zelf bepaalt wat je nodig hebt om je te kunnen uiten, plezier te hebben en geïnspireerd te raken. Want wie wil er nu niet volop leven?

Het concept en de uitwerkingen waren een direct gevolg van de wensen van de bewoners uit De Molenhof en de inwoners uit de wijk Assendorp. De totale renovatie is in bewoonde staat gerealiseerd.

 

 • Zorg & Wonen

  Onze unit Zorg & Wonen richt zich op de renovatie en nieuwbouw van woon- en zorginstellingen. In aansluiting op deze transformatie zijn wij ketenpartner geworden van Stichting Habion om in Oost Nederland de komende jaren meerdere verzorgingshuizen te transformeren naar woongebouw voor kwetsbare ouderen. In dit traject zullen we samen met de ketenpartner voor West Nederland en Habion gaan verbeteren, versnellen en vereenvoudigen.

 • Constructie

  99 getransformeerde woningen

  De 99 getransformeerde woningen zijn noodzakelijk bedoeld voor senioren. Maar er is ook ruimte voor een aantal studenten en logees die een eigen logeerwoning krijgen. Hiervan is één woning in de bestaande bedrijfsruimte op de 1e etage achter de Hoven gerealiseerd. 1 van deze woningen bevindt zich in de bestaande befrijfsruimte op de 1e etage Achter de Hoven. Er zijn bergruimtes in de kelder in de kelder gecreëerd voor de zelfstandige woningen.

  De algemene voorzieningen bestaan onder meer uit:

  • 4 centrale woonkeukens verdeeld over de verdiepingen
  • Een algemene klusruimte
  • Een ruimte badkamer/wellness ruimte
  • Een centrale wasmachine

  De voormalige zorgkamers (25 m2) zijn samengevoegd van 2 of 3 kamers naar 1 volwaardig appartement van 50 of 75 m2. De badkamers zijn gerenoveerd en de pantry’s zijn vervangen voor een volwaardige keuken. Alle verkeersruimten en algemene ruimten zijn gerenoveerd en voorzien van thema’s met de bijbehorende inrichting. Het complex heeft een videofooninstallatie en een brandmeldinstallatie met een doormelding naar de regionale alarmcentrale.

  (bedrijfs) ruimten

  De (bedrijfs)ruimten voor contact- en ontmoetingsmomenten zijn verdeeld over de begane grond en de kelder. Deze bevatten totaal ca. 1211 m2 bvo. Ook is de huidige verbinding tussen de Molenhof en Achter de Hoven geoptimaliseerd.

 • Details

  Opdrachtgever: Stichting Habion
  Architect: Studio Salemans
  Oplevering: 2018

‘Wij vinden het geweldig om te renoveren en te transformeren. Dat het voor ouderen in de zorg is geeft een extra voldoening'

Unitleider zorg & wonen
Aljan Schut
Meer weten of dit project? Neem dan contact op met Aljan

Samen bouwen aan iets bijzonders