kroondomein

Kroondomein

Woonboerderij

Restauratie

Deze Rijks monumentale woonboerderij ‘Kroondomein’ dateert uit ca. 1825 en is meermaals verbouwd. De laatste verbouwing stamt uit de jaren 70.

  • Werkzaamheden

    De boerderij is volledig gerestaureerd en energetisch verduurzaamd. Alles is geïsoleerd en ook de verwarming gebeurt nu door middel van een elektrische warmtepomp. In het woonhuis ligt een strakke betonnen vloer waarbij de oorspronkelijke ankergebinten weer volledig in het zicht komen. De ontbrekende gebinten zijn terug gebracht. Er is voor gezorgd dat alles constructief weer voldoet.

    De verdiepingsvloer is op de ankergebinten gerealiseerd. De vloer boven de keuken is open gebleven, zo ontstaat er een fraaie vide met uitzicht tot in de kap van de boerderij. Ook de rieten kap heeft groot onderhoud  ondergaan en er zijn een drietal authentiek lijkende ramen geplaatst. Opwekking van extra stroom gebeurt nu door middel van een twaalftal zonnepanelen die in de tuin zijn opgesteld. Deze zonnepanelen zijn als een zonnetuintje aangelegd zodat deze het vrije uitzicht niet aantasten en het lijkt alsof er een moestuintje is aangelegd. Daarnaast zijn er een tweetal authentieke douglas kapschuren gerealiseerd op het terrein.

     

'Liefde voor het ambacht, passie voor het vak'

Unitleider restauratie
Robert van de Pol
Meer weten over dit project? Neem dan contact op met Robert

Samen bouwen aan iets bijzonders