Markthal Apeldoorn

Nieuwbouw

In 2018 zijn alle inwoners van Apeldoorn gevraagd om te kiezen hoe het plein er de komende jaren uit zal zien. Er kon worden gekozen uit een aantal ontwerpen, het ontwerp met de markthal (een idee van bureau West8) kreeg de meeste stemmen. In dit ontwerp is meer ruimte voor groen, er komt een grote overdekte hal met op de rest van het plein banken en speelgelegenheid en wij mogen het realiseren.

 

  • De hal

    De hal komt ter hoogte van de Stationsstraat, centraal gelegen tussen het stadshuis en het Marktplein.  voor het plaatsen van de hal worden aanpassingen gedaan aan het parkeerhuis. De ronde vorm van de entree wordt een rechthoekige voetprint. De hal wordt volledig gemaakt met hout, enkele knooppunten worden in staal uitgevoerd.

    • afmetingen hal ca. 35×42,5 met een hoogte van ca. 17 meter
    • Een zadeldakvorm met een deels verhoogd middendak (lantaarn)
    • De gevel van het verhoogde dak wordt dichtgezet met glazen V vormige delen. het lager gelegen dak wordt met houten V vormige delen bekleed.
    • Bitumineuze dakbedekking

     

    Ook het plein wordt aangepakt; nieuwe bestrating, meer groen, interactieve fontein, bankjes en zelf overzichtelijke routes voor voetgangers en fietsers.

  • Details

    Opdrachtgever: Gemeente Apeldoorn
    Bouwvorm: Nieuwbouw markthal en reconstructie parkeerhuisje aan het Marktplein 1 te Apeldoorn
    Architect: West 8 urban design & landscape architecture b.v.
    Constructeur: Lünig ingenieurs in houtconstructies, ingenieursbureau van der Werf en Lankhorst

‘De door ons gerealiseerde werken kenmerken zich door technische uitdagingen en maatwerk'

Unitleider nieuwbouw & revitalisatie
Hans Mulderij
Meer weten over dit project? Neem dan contact op met Hans

Samen bouwen aan iets bijzonders