Transformatie Molenhof Zwolle

Verbouwing van De Molenhof

Vanaf 1 maart 2017 is de verbouwing van start gegaan voor de transformatie van De Molenhof.

De Molenhof, een voormalig verpleeg- en verzorgingstehuis, wordt in opdracht van Habion door Draisma verbouwd en gerenoveerd tot een woongebouw voor ouderen met of zonder zorgbehoefte. Hiermee zet Habion een volgende stap in de 2e jeugd van de Molenhof.

 

 

2e jeugd voor De Molenhof

Met onder andere bewoners, buurtbewoners, ondernemers is Habion vanaf 2015 aan de slag gegaan met de nieuwe Koers. Samen hebben zij bepaald hoe De Molenhof nu en in de toekomst een fijn thuis kan bieden, waarbij wonen centraal staat, bewoners zelf op maat zorg kunnen regelen.

 

Vanaf 2015 zijn er ook studenten in De Molenhof komen wonen. Dit is zeer geslaagd: Jong en oud trekken samen op, helpen en leren van elkaar. Doordat het gebouw een 2e jeugd krijgt blijft de Molenhof het stralende middelpunt van de wijk Assendorp in Zwolle

 

De Verbouwing

Studio Salemans en Vaste Schroeven hebben het ontwerp gemaakt op basis van de keuzes vanuit concept en de wensen van bewoners. Het doel is om met betaalbare materialen en bewerkingen de toekomst van vroeger te verbeelden.

De appartementen worden gerenoveerd met een nieuw betegelde badkamer, de keuken wordt uitgebreid zodat bewoners zelf kunnen koken en een aantal woningen wordt vergroot en aangepast. Ook de gangen en algemene ruimtes krijgen een nieuwe look, waarin samen wonen centraal staat.

Draisma is als bouwteam partner verantwoordelijk voor de verdere uitwerking van het plan.

Naast budget en tijd is hierin van groot belang dat de huidige bewoners en gebruikers zo min mogelijk overlast van de werkzaamheden ondervinden.

Vanaf 1 maart 2017 is de verbouwing van start gegaan. Op 1 juli is de eerste fase afgerond: de 2e en 3e verdieping zijn klaar en is de start begonnen van fase 2: de onderste twee verdiepingen. Begin 2018 is de gehele verbouwing klaar.

 

_MG_0282

Aljan Schut

Voor meer informatie over dit project kunt u contact opnemen met Aljan Schut

Stuur mij uw email Of ga naar de contactpagina
24-uurs service