Nieuw gebied

Loslopende apen

Renovatie

In opdracht van Apenheul hebben wij een mooi nieuw gebied mogen realiseren voor de loslopende apen (talapoins). Het nieuwe gebied geeft je een nieuwe beleving waarin je je zult verwonderen over de natuur en waarbij je een bijzondere ontmoeting kunt ervaren met de apen.

 • Het gebied

  Het nieuwe gebied is in het nieuwe seizoen van 2023 geopend. In het nieuwe gebied zijn 2 paden gerealiseerd; het hoofdpad en het avonturenpad (over de brug heen). De hele flora en fauna heeft hiermee een nieuwe impuls gekregen.

 • De Varenbrug

  Midden in het nieuwe gebied bevindt zich de Varenbrug. Wij hebben de basis voor deze brug gelegd en daarna is de brug afgebouwd met verschillende materialen (zoals hout en steen). De beplanting zorgt er voor dat de brug onderdeel wordt van het totale landschap.

  Halverwege de brug kun je via de doorkijk naar beneden, weer naar het hoofdpad die onder de brug doorloopt. Dit pad loopt door naar het binnenverblijf van de apen.

 • De gracht

  De gracht loopt door het nieuwe gebied. Als je het hoofdpad volgt en onder de brug door loopt loop je als het ware door de gracht heen. Links en rechts van je, nadat je onder de brug door bent gelopen, kun je in of op het water kijken door de glazen platen die geplaatst zijn.

 • Het binnenverblijf

  Aan het einde van het hoofdpad, vlak voor de uitgang van het park hebben wij een nieuw binnenverblijf voor de talapoins gebouwd. door Het ontwerp en door gebruik te maken van natuurlijke materialen zoals onbehandeld (kastanje)hout en gestapelde natuursteen lijkt het nieuwe verblijf weg te vallen in de omgeving. Ook de houten onderzijde van de luifel en het sedum dak zorgen hier voor.

  Het verblijft heeft ook een nieuwe showkooi gekregen, waardoor de apen bij slecht weer ook goed te zien zijn.

 • De tunnel

  Aan het einde van het park, achter het nieuwe binnenverblijf bevindt zich de tunnel naar de uitgang. Deze is bedekt met gras en kleurrijke bloemen zodat ook deze tunnel onderdeel wordt van het landschap.

 • Details

  Opdrachtgever: Apenheul
  Oplevering: 2023

'Wij bouwen door tot het staat als een huis en is afgewerkt als een paleis'

Unitleider renovatie & verbouw
Eric Nijkamp
Meer weten over dit project? Neem dan contact op met Eric

Samen bouwen aan iets bijzonders