Renovatie kantoor Nieuwe Vaart Utrecht

Aannemingsbedrijf Draisma heeft opdracht voor de renovatie van het kantoorgebouw Arthur van Schendelstraat 500-550 te Utrecht.

Bouwinvest doopt het kantoorgebouw aan de Arthur van Schendelstraat nr. 500-550-600 in Utrecht om tot Nieuwe Vaart. Deze nieuwe naam is de symbolische afronding van een zeer vruchtbaar traject dat Bouwinvest samen met huurders Max Havelaar (duurzame handel) en Oikocredit (micro-financiering) heeft doorlopen om gezamenlijk het gebouw te verduurzamen. Uitgangspunt hierbij was huurders aan te trekken met een vergelijkbare visie en ambitie op het gebied van duurzaamheid en maatschappij. Hiermee is nagenoeg het gehele gebouw, circa 11.000 m2, verhuurd!

Na vertrek van het stadskantoor van de gemeente Utrecht heeft Bouwinvest in samenwerking met het architectenbureau Studio Salemans en onder begeleiding van Themis Vastgoedpartners de kantoren duurzaam gerenoveerd en het concept “Caring is Sharing” ontwikkeld. Diverse duurzaam verantwoorde organisaties kiezen voor kleinere behuizingen de gezamenlijke voorzieningen zo veel mogelijk te delen.

Duurzaam gebouw, beheer en gebruik
In het gebouw vlakbij Utrecht Centraal werd in de afgelopen periode hard gewerkt aan de verduurzaming. Onder meer is er met diverse huurders een Green Lease afgesloten, is het energielabel verbeterd en zijn er zonnepanelen geïnstalleerd. Op het resterende dakoppervlak van nummer 500 zijn groene daken aangebracht en bij de inrichting van de algemene ruimtes zal zoveel mogelijk gebruik worden gemaakt van hergebruikte materialen. Met deze maatregelen is de BREEAM certificering een feit en beschikken de Nieuwe Vaart 550 en 600 al over een ‘Good’ score. Verder is er geïnvesteerd in onder meer een nieuw ingerichte lounge met koffie en lunchfaciliteiten en vergaderruimte en flexibele overlegplekken, waar alle huurders gebruik van kunnen maken.

_MG_0280

Jeroen Rutten

Wilt u meer informatie over Renovatie kantoor Nieuwe Vaart Utrecht en/of een geheel vrijblijvende offerte ontvangen van onze afdeling Renovatie? Dan kunt bellen naar ons algemene telefoonnummer 055-538 39 40 of mailen naar info@draisma.nl.

Stuur mij uw email Of ga naar de contactpagina
24-uurs service