Renovatie en uitbreiding Politieacademie Apeldoorn

Het voormalige rooms-katholieke kleinseminarie in Apeldoorn (1935) van architect Jan van Hardeveld  is omgevormd tot opleidingsinstituut voor de Politie. Het historische pand aan de Arnhemseweg is gerenoveerd en er is nieuwbouw gerealiseerd.

De Politieacademie is het nationale selectie-, opleidings- en kennisinstituut voor de politie in Nederland. De gemiddelde dagelijkse bezetting van het gebouw ligt tussen de 3000 en 3600 personen.

Naast het onderwijscentrum is de Politieacademie ook het kenniscentrum voor de politiebranche. Onder meer de volgende functies zijn ook in het gebouw ondergebracht:

Kantoren voor de bestuurs- en concernstaf
Laboratorium voor sporenonderzoek
Werkplaats voor auto’s
Restaurant met catering faciliteiten
De Politieacademie is een indrukwekkende locatie met een veelvoud aan functies.

Om het omliggende landschap intact te houden, is de nieuwbouw zoveel mogelijk binnen de bestaande bebouwing gerealiseerd. Daarbij is de belangrijkste ingreep de glazen overkapping van de oorspronkelijke binnentuin. De parabolvormige draagconstructie voegt zich opvallend maar tegelijk ook vanzelfsprekend tussen de bouwdelen.

De nieuwbouw is in en tegen het oude gebouw aan gerealiseerd door goede planning, organisatie en just-in-time levering kon er met de ontstane beperkingen in de werkruimte worden gewerkt.

_MG_0373

Hans Mulderij

Wilt u meer weten over dit project? Dan kunt u contact opnemen met Hans Mulderij.

Stuur een email Of ga naar de contactpagina
24-uurs service