Restauratie Rijksmonumentale Woonboerderij Gemeente Epe

Restaureren is een prachtig vak

Als je dit soort monumentale woonboerderijen mag restaureren met behoud van authentieke details dan ben je als aannemer een gelukkig mens. Hier ziet u de foto’s voor verbouwing en uiteraard gaan wij u over een tijdje de foto’s laten zien na de complete restauratie van dit prachtige pand op een unieke plek!

Het pand dateert uit ca. 1825 en is meermaals verbouwd. De laatste verbouwing stamt uit de jaren 70. Wij gaan de boerderij volledig restaureren en energetisch verduurzamen. We gaan kortom alles isoleren en ook de verwarming geschiedt straks door middel van een elektrische warmtepomp. In het woonhuis komt een strakke betonnen vloer waarbij de oorspronkelijke ankergebinten weer volledig in het zicht komen. De ontbrekende gebinten brengen wij terug en wij zorgen ervoor dat alles constructief weer voldoet.

De verdiepingsvloer wordt op deze ankergebinten gerealiseerd. De vloer boven de keuken blijft open, zo ontstaat er een fraaie vide met uitzicht tot in de kap van de boerderij. Ook de rieten kap krijgt groot onderhoud en er worden een drietal authentiek lijkende ramen geplaatst.

Opwekking van extra stroom geschiedt straks door middel van een twaalftal zonnepanelen die in de tuin worden opgesteld. Deze zonnepanelen worden als een zonnetuintje aangelegd zodat deze het vrije uitzicht niet aantasten en het lijkt alsof er een moestuintje is aangelegd.

Daarnaast worden er een tweetal authentieke douglas kapschuren gerealiseerd op het terrein.

24-uurs service