’t Leesten Ugchelen

Nieuwbouw midden in de natuur. Informatiecentrum ’t Leesten in Ugchelen

In opdracht van Staatsbosbeheer heeft Draisma een multifunctioneel informatiecentrum gerealiseerd. Het project omvat een drietal aan elkaar gekoppelde bouwdelen. Het middelste deel betreft het glazen atrium. Het totale vloeroppervlak bedraagt 750 m2. De nieuwbouw op Het Leesten is bedoeld voor natuurliefhebbers en recreanten om hun hart kunnen ophalen en elkaar kunnen ontmoeten. In het gebouw kun je terecht voor informatie over de Veluwe en voor een hapje en drankje.

Uiteraard is er flink nagedacht of alle duurzaamheid aspecten. Je kunt denken aan onder andere Energetisch duurzaam (warmtepompen, zonnepanelen, hoogwaardig geïsoleerd). Opvallend is ook het eigentijds ontwerp met een glazen kasconstructie in het midden. Tevens hebben wij  inlands hout (lariks en douglas) toegepast voor de gevels vanuit eigen kap SBB.

Het object heeft daarnaast een unieke ligging boven op de Ugchelse berg

24-uurs service