't Leesten

Ugchelen

Informatiecentrum
Duurzaamheid
750 m2
Ugchelse berg

Nieuwbouw

In opdracht van Staatsbosbeheer heeft Draisma ’t Leesten gerealiseerd.  Dit is een multifunctioneel informatiecentrum. Het project omvat een drietal aan elkaar gekoppelde bouwdelen. Het middelste deel betreft het glazen atrium. Het totale vloeroppervlak bedraagt 750 m2.

Er is flink nagedacht over alle duurzaamheid aspecten. Je kunt denken aan onder andere Energetisch duurzaamheid (warmtepompen, zonnepanelen, hoogwaardig geïsoleerd). Opvallend is ook het eigentijdse ontwerp met een glazen kasconstructie in het midden. Tevens is er inlands hout (lariks en douglas) toegepast voor de gevels vanuit eigen kap SBB.

Het object heeft een unieke ligging boven op de Ugchelse berg

  • Functie

    De nieuwbouw op ’t Leesten is bedoeld voor natuurliefhebbers en recreanten om hun hart op te kunnen halen en elkaar te kunnen ontmoeten. In het gebouw kun je terecht voor informatie over de Veluwe en voor een hapje en een drankje

  • Details

    Start datum: week 34 – 2019
    Opleveringsdatum: week 49 – 2019
    Omvang: 750 m2

    Opdrachtgever: Staatsbosbeheer
    Architect: Olaf Gipser Architects

‘De door ons gerealiseerde werken kenmerken zich door technische uitdagingen en maatwerk'

Unitleider nieuwbouw & revitalisatie
Hans Mulderij
Meer weten over dit project? Neem dan contact op met Hans

Door het persoonlijke contact en de betrokkenheid van een familiebedrijf geven wij elk project de aandacht waarmee wij samen tot het beste resultaat komen