Verduurzaming 22 woningen voor Veluwonen

Voor onze opdrachtgever Veluwonen mogen we 22 woningen verduurzamen tot energielabel A!

De 22 woningen uit de jaren zeventig krijgen een volledige nieuwe geïsoleerde voor- en achtergevel met nieuwe kozijnen, deuren en dubbel HR glas, de zijmuren worden opnieuw geïsoleerd en het dak wordt volledig vernieuwd met nieuwe geïsoleerde dakplaten en nieuwe dakpannen. De dakgoten en hemelwaterafvoeren worden van zink en er is een speciale opening in de goten voor de vleermuizen die zich op dit moment ook in de goten nestelen en die volgens de Flora&Fauna wet straks ook weer een veilig plekje moeten krijgen. Ook worden de woningen voorzien van een mechanische afzuiginstallatie zodat het woon- en leefklimaat optimaal verbetert. Daarnaast mogen de bewoners kiezen uit drie verschillende kleuren zonwering en kunnen ze optioneel bij opteren voor een doorbraak tussen de woonkamer en keuken, een extra dakraam en zonnepanelen. Op de foto ziet u links de modelwoning die de bewoners kunnen doorlopen om te zien wat er gaat veranderen in hun woning. Vervolgens wordt met iedere bewoner separaat een afspraak gemaakt om in hun eigen woning te zien welke voorbereidingen er nodig zijn voor de verduurzaming kan beginnen.

Om de overlast voor de bewoners zoveel mogelijk te beperken worden de nieuwe gevels volledig geprefabriceerd in de Timmerfabriek van Draisma zodat er maar 1 dag nodig is voor het volledig plaatsen van de nieuwe gevels. Ook is er een duidelijk stappenplan getekend zodat men precies kan zien wat er gaat gebeuren.

Een mooie opdracht die we schouder aan schouder vervullen met Veluwonen, Looplan, Koolraad en Architectengroep Gelderland.

24-uurs service