Wederopbouw villa Ugchelen

Een bijzondere opdracht midden in de natuur!

Op de overgebleven fundering van de in 1947 gebouwde villa die in 2016 afbrandde heeft onze opdrachtgever samen met Draisma, Nijhoff Architecten, Aveco de Bondt en installatiebedrijf Kool de plannen voor deze bijzondere herbouw verder vormgegeven.

In de prachtige nieuwe villa zijn veel unieke elementen aangebracht zoals een verdiept bad in de begane grondvloer en voor de kleinkinderen een ‘kleine-deur-in-de-voordeur’ en een ‘glijbaantrap’.

Dankzij een intensieve samenwerking met de opdrachtgever en de architect is het ‘Definitief Ontwerp’ succesvol verder ontwikkeld richting de uitvoeringsfase. Draisma heeft in deze ontwerpfase de technische omschrijving, planning, begroting, optieprijslijst en in de uitvoeringsfase het uitvoeringstekenwerk op zich genomen.

In verband met de strakke planning is er voor gekozen om samen met Jongeneel Apeldoorn veel prefab elementen te maken zoals de gootrekken, de HSB wanden, het kaphout, de dakplaten, de terrashekken, etcetera. Dit alles is getekend in 3D. De bewerkelijke gevel is volledig gepotdekselt en ter plekke door onze timmerlieden gezaagd en verwerkt.

 

De binnenafbouw is hoofdzakelijk uitgevoerd door de bewoners, en deels door Draisma. De binnendeuren zijn bijvoorbeeld gemaakt in de eigen timmerfabriek van Draisma.

Na onze oplevering heeft de firma Woudhof de bestrating en beplanting aangelegd.

Al met al heeft het volledige uitvoeringsteam met erg veel plezier aan deze unieke woning gewerkt. Een maatwerk project waar de timmerlieden met recht trots op zijn!

  
24-uurs service