WereldNatuurhuis de St@art Apeldoorn

De St@art is het kantoor en educatief centrum van Stichting De Apenheul en het Natuurhuis in Apeldoorn.

De St@art is één van de eerste CO2-neutrale gebouwen in Nederland. De nieuwbouw zelf mag dan gebaseerd zijn op duurzame principes met energieneutraliteit tot gevolg, qua invulling van het gebruik ervan is multifunctionaliteit het sleutelwoord. De St@art biedt ruimte aan de kantoormedewerkers van Apenheul alsmede aan het Natuurhuis, het regionale centrum voor natuur- en milieueducatie. Er is een theaterzaal die plaats biedt aan 350 gasten en er kunnen diverse vergaderruimten worden gehuurd.

Het gebouw beschikt tevens over leslokalen, een atelier en een fototentoonstelling om aan educatie- en de ontmoetingsfunctie invulling te geven. Onder de doelgroepen vallen bedrijven, instellingen, verenigingen, scholieren en bezoekers van Apenheul.

De voornamelijk houten constructie van het Wereldnatuurhuis is gemaakt van FSC®-gecertificeerd (FSC-C002164), inlands lariks uit Staatsbosbeheer. Warmte-koude opslag verlaagt de energiebehoefte van het gebouw en zorgt voor een gezond en natuurlijk binnenklimaat zowel in de winter als ook in de zomer.

_MG_0444

Patrice Soffers

Wilt u meer weten over dit project? Dan kunt u contact opnemen met Patrice Soffers.

Stuur een email Of ga naar de contactpagina
24-uurs service