werken bij

4 nieuwe zorg en wonen projecten

Draisma Bouw verheugd met de vernieuwing van wel 4 nieuwe zorg en wonen projecten

Draisma Bouw werkt met verschillende units. De unit Zorg & Wonen, onder leiding van Aljan Schut, richt zich op de transformatie en renovatie van woon- en zorginstellingen, zorgvastgoed en coöperaties.

Door in een ketensamenwerking te werken is het Draisma Bouw gelukt om te groeien binnen deze unit en zijn er 4 nieuwe projecten verworven. Draisma Bouw gaat de Bongerd in Hattem, de Vier Dorpen in Beekbergen, de Gelderhorst in Ede en Bloemendal in Deventer vernieuwen.

 • De Vier Dorpen Beekbergen

  Om er voor te zorgen dat de bewoners er goed kunnen blijven wonen in de toekomst wordt de Vier Dorpen gemoderniseerd. Het verzorgingshuis wordt vernieuwd tot woongebouw, waardoor het scheiden van wonen en zorg ook mogelijk wordt.  Draisma gaat het hoofdgebouw renoveren. De huidige kamers worden samengevoegd tot zelfstandige 2- en 3-kamerwoningen en hebben minimaal 2 kamers en een eigen keuken en badkamer. Om het comfort te verbeteren maar ook om rekening te houden met de woonlasten voor de bewoners worden duurzaamheidsmaatregelen toegepast. De ontmoetingsruimte wordt daarnaast ook opnieuw ingericht, met inspraak van de bewoners, de buurt en Zorggroep Apeldoorn. Naast de binnenkant wordt ook de buitenkant gewerkt. Balkons worden vergroot en voorzien van hardglazen hekwerken en de daken en gevels verduurzaamd.

  Verhuisd

  De bewoners zijn voor dit project verhuisd naar bungalowpark EuroParcs Beekbergen. Ze krijgen hier alle zorg die nodig is van de medewerkers van Zorggroep Apeldoorn en omstreken die werkzaam zijn bij de Vier Dorpen. De bewoners zullen hier verblijven tot de vernieuwing klaar is.

  Meer lezen over dit project? Klik dan hier

 • Gelderhorst Ede

  De Gelderhorst is het enige centrum in Nederland voor oudere Doven en realiseert voor de bewoners levensloopbestendig wonen. Er wordt een volledige keten van wonen, zorg, verpleging en welzijn geboden aan de bewoners. De vraag naar zelfstandig wonen, de behoefte aan intensieve begeleiding en zorg en verpleging in de Gelderhorst is toegenomen. Om de Gelderhorst toekomstbestendig te maken heeft Draisma Bouw samen met Habion meegedacht over de plannen hiervoor. De werkzaamheden die Draisma bouw gaat uitvoeren zijn onder andere het onderhoud aan de zorgappartementen en centrale ruimtes.

  Stadsverwarming

  Deze ruimtes worden ook allemaal geoptimaliseerd. Een grootschalige renovatie en vernieuwing dus, waarbij het zorghuis ook over gaat op stadsverwarming. Het is bijzonder deze werkzaamheden gefaseerd te mogen uitvoeren in een bewoont zorghuis. Het geeft reuring en verbinding met de bewoners en personeel.
  Meer lezen over dit project? Klik dan hier

 • Bloemendal Deventer

  Draisma Bouw mag Bloemendal klaarmaken voor de toekomst! Een toekomst waarin minder energie wordt verbruikt, mensen elkaar kunnen ontmoeten en iedereen kan samenwerken. Zo ontstaat er ook een betere verbinding met de wijk. Er worden 92 nieuwe zorgeenheden gerealiseerd. De bestaande eenheden krijgen een upgrade zowel aan de binnen- als de buitenzijde. Door het plaatsen van zonnepanelen gaat Bloemendal onder andere bijdragen aan de energiereductie. Bloemendal krijgt een nieuwe indeling zodat wonen en zorg elkaar kunnen ontmoeten en samenwerken. Ook buiten gaat het één en ander gebeuren; de bestaande tuin wordt heringericht, er komen meer parkeerplaatsen, de fietsen kunnen straks onder een luifel worden gestald en er zullen genoeg aansluitingen zijn voor het opladen van elektrische fietsen.

  Entree

  Ook wordt er bij de vernieuwing gedacht aan de entree. Deze wordt ook in zijn geheel vernieuwd. Deze nieuwe entree geeft straks een gevoel van welkom. Het wordt open, warm, overzichtelijk en omgeven door groen. De groene oase (binnentuin) wordt betrokken bij het hoofdgebouw wat zorgt voor een fijn buitengevoel. De bewoners van de 84 laagbouwwoningen kunnen straks via een droogloop naar de centrale ontmoetingsplek in het hoofdgebouw.

  Meer lezen over dit project? Klik dan hier

 • De Bongerd Hattem

  Als ontwikkelende en bouwende partij voor dit mooie project mag Draisma Bouw op de oude locatie van het verouderde verplegings- en verzorgingshuis de Bongerd in Hattem een levendige ontmoetingsplek en toekomstgerichte woonzorgzone maken. Draisma ontwikkeld zelfstandige woningen in verschillende prijsklassen met een drempelvrije omgeving, waardoor deze plek straks van alle gemakken voorzien is met de zorg dichtbij. Het gaat om woningen in de sociale- of vrije- huursector, voor mensen op leeftijd of met een (potentiele) zorg- of hulpvraag.

  Meer lezen over dit project? Klik dan hier

‘Wij vinden het geweldig om te renoveren en te transformeren. Dat het voor ouderen in de zorg is geeft een extra voldoening'.

Unitleider zorg & wonen
Aljan Schut
Meer weten over deze projecten? Neem dan contact op met Aljan

Samen bouwen aan iets bijzonders